881 776 552 (całodobowo)

Składniki:

  • 115 g masła
  • 150 g  cukru (może być brązowy)
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 duże jajko
  • 200 g mąki pszennej
  • pół łyżeczki sody oczyszczonej
  • pół łyżeczki soli
  • 200 g mlecznej lub gorzkiej czekolady pokrojonej w małe kosteczki

 

W misie miksera umieścić masło i cukier.

Utrzeć do powstania jasnej  masy maślanej.

Dodać jajko i cukier waniliowy i utrzeć do połączenia się składników.

Dodać mąkę z sodą oczyszczoną i solą, zmiksować.

Dodać pokrojoną czekoladę i zmiksować, tylko do połączenia się składników.

Foremkę o wymiarach 23 x 33 cm  wyłożyć papierem do pieczenia.

Przełożyć do niej ciasto, wyrównać.

Piec w temperaturze 175ºC, z termoobiegiem  przez około 20 – 22 minuty lub do lekkiego zbrązowienia się ciastka.

Wyjąć, wystudzić, pokroić na kwadraty.