881 776 552 (całodobowo: wezwania do chorych, sprawy pogrzebowe)

250 g masła

3 jajka

200 g cukru

1/8 l mleka

Szczypta soli

100 g mielonych migdałów

100 g mąki ziemniaczanej

1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

1 paczuszka cukru waniliowego

     

Masło i cukier zmiksować aż cukier się rozbije. Następnie ciągle miksując dodajemy po jednym jajku . Później cukier waniliowy , sól i migdały. Na końcu wsypujemy wymieszane mąki z proszkiem do pieczenia i mleko.

   

Ciasto przekładamy do wysmarowanej masłem dowolnej foremki i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni. Pieczemy około 45 minut do tak zwanego „suchego patyczka”.

   

Po wyjęciu i ostudzeniu ciasta możemy posypać go cukrem pudrem, polać czekoladą lub dowolnym lukrem, co kto lubi.