881 776 552 (całodobowo: wezwania do chorych, sprawy pogrzebowe)

200g mąki

100g masła

200g deserowej czekolady lub białej

2 pełne łyżki kakao

70g brązowego cukru

1,5 łyżeczki sody

1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

4 łyżki miodu

łyżeczka cynamonu

Wykonanie

Czekoladę posiekać.

Piekarnik nagrzać do 180 stopni.

Blachę  wyłożyć papierem do pieczenia.

Mąkę, cukier, proszek, sodę i kakao wymieszać.

Dodać masło i miód – wyrobić ciasto.

Na końcu wsypać czekoladę i wszystko razem szybko wymieszać.

Z ciasta formować kuleczki a następnie spłaszczyć.

Piec ok 10-15 min.

Po wyjęciu z piekarnika odczekać kilka minut i dopiero zdejmować z blaszki.

 

Doskonały dodatek do pachnącej herbatki lub aromatycznej kawy na jesienne wieczory smacznego