Ciasto :
1 szklanka wody
5 jaj
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 szklanka mąki.
Wodę wraz z margaryną umieścić w garnku i doprowadzić do roztopienia margaryny.
Do gorącego roztworu wsypać mąkę i mieszając zaparzyć ciasto , aż powstanie zwarta masa.
Po przestudzeniu dodawać po jednym jajku i mieszać za każdym razem używając miksera.
Przed dodaniem ostatniego jajka wsypać proszek do pieczenia.
Z podanego ciasta upiec dwie części w prostokątnej foremce wysmarowanej masłem.
Po ostudzeniu przełożyć kremem i posypać cukrem pudrem.
Krem :
½ l mlika
1 budyń waniliowy
1 cukier waniliowy
¾ szklanki cukru
1 kostka masła lub margaryny („Kasia” maślana)
Ugotować budyń z cukrem i cukrem waniliowym , ostudzić i połączyć z masłem.