881 776 552 (całodobowo: wezwania do chorych, sprawy pogrzebowe)
  • 2/3 szklanki mąki pszennej
  • pół szklanki drobnego cukru do wypieków
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki przyprawy do piernika
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 1/3 szklanki oleju
  • 2 duże jajka
  • 1 szklanka orzechów włoskich
  • 1/2 szklanki pokrojonego ananasa (może być z puszki)
  • 1 szklanka startej marchwi na drobnych oczkach

Składniki suche wymieszać w jednym naczyniu : mąkę, cukier, proszek, sodę, przyprawy.

W drugim naczyniu wymieszać  jajka z olejem.

Mokre składniki dodać do suchych i lekko wymieszać.

Następnie dodać marchewkę, orzechy , ananasy i ponownie wymieszać.

Foremkę na muffinki wyłożyć papilotkami i nałożyć ciasto do wysokości papilotek.

Piec w temperaturze 180ºC przez 20 minut, do tzw. suchego patyczka.

Wyjąć i wystudzić na kratce.

Krem z mascarpone:

  • 125 g serka mascarpone, schłodzonego
  • 2 łyżki cukru pudru
  • wiórki kokosowe do dekoracji

Mascarpone wymieszać z cukrem i rozłożyć na muffinkach . Nastepnie posypać kokosem.