Składniki :
- 100 g gorzkiej czekolady
- 100 g masła
- 2 jajka
- 160 g cukru
- 100 g mąki pszennej
- płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- około 150 g malin
Masło i czekoladę mieszać w rondelku na małym ogniu do rozpuszczenia. Przestudzić.
Przestudzoną czekoladę z masłem i pozostałe składniki (oprócz malin) zmiksować na gładką masę. Następnie wrzucić maliny i lekko wymieszać.
Powstałą masę nałożyć do papierowych papilotek do muffinek do 3/4 wysokości.
Piec w temperaturze 180°C przez około 20 minut (nie pieczemy do tzw. suchego patyczka , ponieważ to ciasto jest wilgotne w swojej konsystencji).
Można jeść ciepłe, ale dopiero całkowicie wystudzone dobrze odchodzą od papierków.
Na koniec możemy je udekorować malinami lub posypać cukrem pudrem , pyyyyycha .