881 776 552 (całodobowo: wezwania do chorych, sprawy pogrzebowe)

Składniki :

  • 100 g gorzkiej czekolady
  • 100 g masła
  • 2 jajka
  • 160 g cukru
  • 100 g mąki pszennej
  • płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • około 150 g malin

Masło i czekoladę mieszać w rondelku na małym ogniu do rozpuszczenia.  Przestudzić.

Przestudzoną czekoladę z masłem i pozostałe składniki (oprócz malin)   zmiksować na gładką masę. Następnie wrzucić maliny i lekko wymieszać.

Powstałą masę nałożyć do papierowych papilotek do muffinek  do 3/4 wysokości.

Piec w temperaturze 180°C przez około 20 minut (nie pieczemy do tzw. suchego patyczka , ponieważ to ciasto jest wilgotne w swojej konsystencji).

Można jeść  ciepłe, ale dopiero całkowicie wystudzone dobrze odchodzą od papierków.

Na koniec możemy je udekorować malinami lub posypać cukrem pudrem , pyyyyycha .