881 776 552 (całodobowo: wezwania do chorych, sprawy pogrzebowe)

Składniki :

100 g  masła

500 g krówekciastka 022

300 g ryżu preparowanego

2-3 łyżki miodu

2 łyżki kakao

 

Masło, krówki, miód i kakao rozpuścić w rondlu lub średnim garnku z grubym dnem.

Gdy wszystko dobrze się połączy zdjąć z ognia i wsypać ryż. Dobrze wymieszać i chwilkę odczekać.

Z jeszcze bardzo ciepłego ryżu formować rękami ciasteczka w kształcie szyszek.

Ułożyć na papierze do pieczenia i pozostawić do wystygnięcia.

Nie należy czekać aż masa wystygnie dlatego , że wszystko stwardnieje i nie będzie można zrobić szyszek, powstanie jedna wielka masa.

Myślę , że na długie jesienne wieczory jest to dobry sposób na wspólnie spędzony czas z rodziną lub przyjaciółmi.

 

Zachęcam do przysyłania własnych przepisów na adres maila parafialnego.

Wypróbujemy i zamieścimy na stronie.