Składniki :
100 g masła
300 g ryżu preparowanego
2-3 łyżki miodu
2 łyżki kakao
Masło, krówki, miód i kakao rozpuścić w rondlu lub średnim garnku z grubym dnem.
Gdy wszystko dobrze się połączy zdjąć z ognia i wsypać ryż. Dobrze wymieszać i chwilkę odczekać.
Z jeszcze bardzo ciepłego ryżu formować rękami ciasteczka w kształcie szyszek.
Ułożyć na papierze do pieczenia i pozostawić do wystygnięcia.
Nie należy czekać aż masa wystygnie dlatego , że wszystko stwardnieje i nie będzie można zrobić szyszek, powstanie jedna wielka masa.
Myślę , że na długie jesienne wieczory jest to dobry sposób na wspólnie spędzony czas z rodziną lub przyjaciółmi.
Zachęcam do przysyłania własnych przepisów na adres maila parafialnego.
Wypróbujemy i zamieścimy na stronie.